Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fenerbahçe ile Galatasaray Yarın Karşılaşıyor

Genel

Thy Euroleage’de ezeli rakipler yarın parkede karşı karşıya gelecek

Yeni yılın ilk derbisi parkede yaşanacak. Thy Euroleage’de ezeli rakipler yarın parkede karşı karşıya gelecek. THY Euroleague’in 20. Haftasında Ülker Sports Arena’da karşılaşıyor.

Geride bırakılan 19 haftada sarı-lacivertliler; 12 galibiyet, 7 mağlubiyet, sarı-kırmızılılar ise 6 galibiyet, 13 mağlubiyet aldı.

Obradoviç’in üstünlüğü bulunuyor

Şimdiye kadar oynanan karşılaşmalarda iki teknik direktörün birbirlerine karşı sağladığı üstünlüğe bakıldığında Obradoviç’in üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, bugüne kadar Avrupa kupalarında 11. kez karşı karşıya gelirken bunlardan 7 galibiyeti Obradoviç kazanırken 4 galibiyeti de Ergin Ataman elde etti.

Euroleague’de istikrarlı bir tablo sergileyemeyen Galatasaray Odeabank, deplasman maçlarından istediği sonuçları alamıyor. Bu sezon 8 kez deplasmanda mücadele eden sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalardan henüz galibiyet çıkaramadı. Euroleague’de son 4 maçta aldığı 3 galibiyetle tekrar zirveye ortak olan Fenerbahçe, seriyi Galatasaray Odeabank maçı ile sürdürmek istiyor. Sarı-lacivertliler, son olarak Rusya deplasmanında UNICS Kazan’ı 86-61 mağlup etti.

İstatistiklerle iki takım

Euroleague’de Fenerbahçe; 77.8 sayı, 32.2 ribaund ve 18.0 asist ortalamalarıyla mücadele ederken, Galatasaray Odebank ise 79.8 sayı, 31.9 ribaund ve 19.5 asist ortalamalarıyla oynuyor. Sarı-lacivertlileri Ekpe Udoh 12.2 sayı ortalamasıyla oynayarak sırtlarken, sarı-kırmızılıları ise Sinan Güler 11.5 sayı ortalamalarıyla takımına katkıda bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.