Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Erdoğan: 2 konuda hedeflerimizin gerisinde kaldık

Genel

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke olarak hedef koyulan 2 konuda geri kalındığını ifade etti. 

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "İki konuda hedeflerimizin gerisinde kaldık Kaynak: Erdoğan: "İki konuda hedeflerimizin gerisinde kaldık" dedi. 

2 KONUDA GERİ KALDIK

Eğitim ve kültür-sanatta hedeflerin gerisinde kalındığını söyleyen Erdoğan, “İki konuda nispeten hedeflerimizin gerisinde kaldık. Bunlardan biri insan yetiştirme olan eğitim, diğeri ise insani zenginleştirme olan kültür sanattır. Sorun asla kültür sanata bakışımızda değildir. Biz kültürü tıpkı toprak, bayrak, askeri ve ekonomik güç gibi özgürlüğümüzün sembollerinden biri olarak gördük. Dünyadaki güçlü ülkelerin paraları ve orduları kadar, daha önce kültür sanattaki hakimiyetiyle bu sıfatı elde ettiğini biliyoruz. Televizyondan sinemaya, müzikten bilgisayar oyunlarına kadar popüler kültürün tüm alanlarında içerik üretimine ağırlık veriyoruz. Her yıl takdim ettiğimiz kültür sanat büyük ödülleriyle ülkemiz kültür sanat erbabına desteğini gösteriyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, açılacak yeni yapılardan da söz ederek, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde ülkemizin en büyük kütüphanesini inşa ettik. İnşallah 29 Ekim’de inşallah bu kütüphaneyi resmen hizmete açmayı planlıyoruz. İstanbul’da da şehrin en büyük tarihi eserlerinden biri olan Rami Kışlası’nı kütüphaneye çeviriyoruz” dedi. 

Kaynak: Günboyu 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.