Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Belediyede çalışan sözleşmeli personeller ne olacak? 18 bin kişi topun ağzında 

Genel

Belediyelerde 18 bin civarında sözleşmeli personel çalışıyor. 31 Aralık tarihi ile birlikte bitecek olan sözleşmeler ile birlikte 18 bin kişi topun ağzına girecek. Sözleşmeli personeller ne olacak? Sözleşmeler yenilecek mi? Haberimizin devamında... 

31 Aralık tarihi ile birlikte binlerce çalışan işsiz kalacak. Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk çağrıda bulunurken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek sözleşmelerinin yenilenmemesi durumunda vatandaşların mağdur olacağını ifade etti.

BİNLERCE KİŞİ İÇİN İŞSİZLİK KAPIDA 

Türkiye genelinde binlerce personelin işten çıkarılacağını belirten Şimşek, "Sayın Bakanım, tabii, gönlümüz kamudaki sözleşmeli personellerin tamamının kadroya geçmesini istiyor ama özellikle belediyelerde çalışan yaklaşık 18 bin personel her yıl belediye meclisi kararıyla sözleşmeleri yenilenmediği takdirde işlerinden çıkartılacak." ifadelerini kullandı.

MECLİSTEN DÜZENLEME BEKLENİYOR

Konu ile alakalı TBMM'de herhangi bir düzenleme yapılmaz ise 18 bin civarındaki sözleşmeli personel başkanın veya belediye meclisinin alacağı karar ile işsiz kalacak. 

Kaynak: Kamu İlanları  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.