Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Askerlik kısalacak mı? Bakandan flaş açıklama

Genel

Milyonlarca insanın merakla beklediği askerlik 9 aya düşecek mi sorusu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan açıklama geldi.

2019 bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma ile Dışişleri bakanlıklarının katıldığı görüşme gerçekleşti. Milletvekillerinin sorduğu soruları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cevapladı.

İnsanların merakla beklediği kısa dönem askerlik 9 ay mı olacak sorusuna Milli Savunma Bakanı Hulusu Akar'dan cevap geldi.

 
TEK TİP ASKERLİK

İnsanların merakla beklediği kısa dönem askerlik 9 ay mı olacak sorusuna Bakan Akar "Tek tip" cevabını verdi. Bakan Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz" diye açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yeni askerlik sistemi hakkında “Gereken hazırlıların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” diye konuşmuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.