Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Artık O Belge E-Devlette

Genel

Artık ikametgah almak için, sıra beklemeye, para ödemeye son! E-Devlet Kapısını kullanarak oturduğunuz yerden ikametgah belgenizi alabilirsiniz.

Vatandaşların en fazla talep ettiği hizmetler arasında yer alan ikametgâh belgesi artık, nüfus müdürlüğüne veya muhtarlığa gitmeksizin elektronik ortamda türkiye.gov.tr adresinden temin edilebilecek.

24 Şubat 2017 tarih ve 29989 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda, e-Devlet Kapısı’ndan alınan yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere sahip oldu.

İkametgâh belgesinin üzerinde yer alan barkot ve e-Devlet Kapısı’nda yer alan barkot doğrulama özelliği ile e-Devlet Kapısı’ndan alınan ikametgâh belgesi, e-Devlet Kapısı’ndan doğrulanabilecek. Böylelikle belgelerin doğruluğu ve geçerliliği de garanti altına alınmış olacak.

Bürokratik iş ve işlemleri azaltan bu hizmet, 7/24 mesaiden bağımsız ve ev rahatlığında işlem yapabilme kolaylığı sunacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.