Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ankara İzmir Arası Artık...

Genel

Yapılacak olan yeni projeyle Ankara ile İzmir arası yolculuk süresi 8 saatten 4.5 saate düşecek.

İzmir- Ankara Otoyolu projesiyle Uşak, Manisa ve ilçeleri de İzmir’e bağlanacak, Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak. Projedeki 501 kilometrelik otoyolun 243 kilometresi Ege Bölgesi’nde yer alacak.

Konu hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu şunları söyledi: “Proje çalışmaları devam eden Ankara-İzmir Otoyolu güzergâhı, Ankara Çevreyolu’ndan başlayıp, Temelli, Polatlı, Sivrihisar, Çifteler, Kırka, Dumlupınar, Uşak, Kula, Salihli ilçelerinden geçiyor ve Marmara Gölü’nün kuzeyinden geçtikten sonra Hamzabeyli Köyü mevkiinde İstanbul-İzmir Otoyolu’na bağlanıyor. Ankara-İzmir Otoyolu mevcut devlet yoluna göre daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamakta ve bu otoyol ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak”

8 milyar liraya mal olacak olan otoyolun ihale edilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması bekleniyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023’te ise projenin açılması planlanıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.