Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti'de istifa depremi! Babacan'ın kadrosu netleşiyor mu? 

Genel

AK Parti'de Ali Babacan'ın istifa etmesinin ardından yeni parti hazırlıklarını hızlandığı AK Parti'de peşpeşe istifaların geldiği iddia edildi. AK Parti'den eski bakanlar Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün ile Sadullah Ergin ile eski vekillerden Abdullah Başçı ve Kerim Aydemir istifa ettiği öne sürüldü. Ali Babacan'ın kadrosunu netleşiyor mu? Haberimizin detayında... 

AK Parti'de Ali Babacan'ın istifa etmesi ile birlikte peş peşe istifaların gelmesi bekleniyordu. Partiden ayrılacak isimlerin Ali Babacan'ın kadrosunda yer alması beklenirken 6 ismin istifa ettiği iddia edildi. 

İLK İSTİFA ERGİN'DEN GELDİ

AK Parti'den ilk istifa haberi Sadullah Ergin'den geldi. Bir süredir yeni parti hazırlığını sürdüren Ali Babacan ile hareket ettiği belirtilen Sadullah Ergin, AK Parti'den istifa etti. Ergin, üç dönem AK Parti milletvekilliği yapmıştı. Ergin, 61. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev almıştı.

ESKİ BAKANLAR İSTİFA ETTİ İDDİASI

Ergin ardından AK Parti'de görevli eski bakanları ile milletvekillerinin istifa ettiği belirtildi. Eski bakanlardan Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün'ün de istifa ettiği ileri sürüldü. Yine eski milletvekillerinden Abdullah Başçı ve Kerim Aydemir'in de yeni parti oluşumu için istifa ettikleri ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.