Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti araştırdı: Halk belediyelerden neden şikayetçi?

Genel

AK Parti, yerel seçimler öncesi vatandaşların belediyelerden hangi konularda şikayetçi olduğunu araştırdı.

Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti, vatandaşların belediyelerden hangi konularda şikayetçi olduğunu araştırdı. Türkiye'yi kapsayan araştırma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, geçtiğimiz günlerde toplanan MYK’da masaya yatırıldı. Rapor, aynı zamanda parti ayrımı yapılmadan tüm belediyeleri içeriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözlemlediği ve raporda yer alan şikayetlerin benzer olduğu da öne sürüldü. 

AK Parti kaynakları, MYK’da değerlendirilen bu başlıkları şöyle sıraladı:

HOYRATLIK: Vatandaşlar şehir altyapılarında eksikliklerden şikayet ediyor. Bu altyapıların giderilmesi için ise yapılan çalışmalarda horatlıklardan şikayetler var. Belediye kazıyor ve yapıyor daha sonra başkası kazıyor. Vatandaşlar bu konuda bir rant olduğunu iddia ediyor.

ŞEHİR HAYATI KALİTESİZ: Şehir hayatında kalitenin düştüğünü söyleyen vatandaşlar belediyelerin kongre merkezi, kültür merkezi yaptığını fakat yürürken kaldırımdaki taşların oynadığından şikayet ediyor. 

EN BÜYÜK SORUN RANT: Belediyelerle ilgili en büyük rahatsızlık yolsuzluk ve rant. Vatandaşlar plan tadilatları ve kentsel dönüşümden kaynaklanan rant olduğunu öne sürüyor.

BAŞKANA ULAŞAMAMA: Vatandaşlar en üst düzey yöneticiye ulaşamamaktan şikayetçi. Derdini anlatamayan vatandaş, sıkıntılarına ve şikayetlerine çözüm bulamıyor.

DENETİM SORUNU: Vatandaşlar belediye hizmetlerinin ve harcamalarının tam olarak denetlenmediği kanaatinde.

HİZMETLER SIRADANLAŞTI: En büyük eleştiri konularında birisi ise yapılan projelerin sıradanlaşması. Yapılan hizmetler ve projeler birbirini tekrar ediyor.

Türkiye Gazetesi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.