Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

15 Temmuz Samsun’da anma etkinlik programı belli oldu

Genel

Darbe girişiminin birinci yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da 15 Temmuz anma programı düzenlenecek. Peki programda neler var? Haberimizde.

Takvim yaprakları 15  Temmuz 2016 tarihini gösterdiğinde çok öncesinden planlanan hain girişimin ilk adımı atıldı. Askerler araçlarıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü girişinde barikatını kurdu. Aylar öncesinden kurulan hain plan işleme konulmuştu.

Türk halkı ise olup bitenden habersiz gördükleri manzara karşısında neler olduğunu merak ediyordu. Akıllara ise darbe yapılması hiç gelmemişti. Ama sonrasında gelişen olaylar darbenin yapılmaya çalışıldığını gösterdi.

Cumhurbaşkanı'nın çağrısından sonra vatandaşlar sokağa döküldü

Devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi, telefon üzerinden canlı görüntülü konuşma gerçekleştirerek Türk halkından sokağa çıkmaları çağrısında bulundu. Ve o andan sonra vatanını seven yüzlerce, binlerce Türk vatandaşı kendini dışarıya , tankların kurşunların önüne attı.

Türkiye tarihinde yapılması planlanan bir darbe girişimi böylece engellenilmiş oldu. Şimdi o olayın üzerinden 1 yıl geçti. 15 Temmuz anma etkinlikleri Türkiye genelinde yapılma kararı alındı. Peki Samsun’da yapılacak olan programda neler var?

İşte Samsun’daki programdan satır başları

Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Darbe girişiminin yapıldığı güne dair videolar izlenecek. Gece saat 00.13’te camilerden sela sesleri yükselecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’ten halka hitap edecek. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.