Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yerli otomobil projesi iptal mi olacak?

Ekonomi

Yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş, 'yerli otomobil projesi iptal mi olacak' sorularına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80’i tamamlanmış projelerin tamamlanacağını onun dışında yeni projelere başlanmayacağını açıkladı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Türkiye'nin en büyük atılımları arasında yer alan 'yerli otomobil' projesine çevrildi. Yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci, yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Yerli otomobil projesi iptal mi olacak" sorusuna “Bizim tarafımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz” yanıtını verdiğini aktardı.

Emre Özpeynirci, "Kanal İstanbul devam ya yerli otomobil" başlığıyla yayımlanan yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul’un 100 günlük eylem planı içerisinde en önemli proje olduğu mesajını hatırlattı.

"5 babayiğit ve TOBB’un 3 milyar dolar yatırım yapması beklenen yerli otomobil konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı" diyen Özpeynirci, şöyle devam etti:

"Projenin CEO’su olan Gürcan Karakaş’a mesaj atarak durumu sordum, 'Bizim tarafıımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz' cevabını verdi. Bu noktada herkesin merak ettiği, 2019 yılı sonunda prototiplerinin sergileneceğinin açıklandığı yerli otomobil projesinde bir erteleme olacak mı? Bunun cevabını en iyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verecektir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.