Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Vergide dev zamlar kapıda! 

Ekonomi

AK Parti yerel yönetimler düzenleme taslağını hazırlıyor. Taslakta "Yol ve Trafik Payı" adı altında yeni verginin de yer alması beklenirken su, emlak vergisi ve çöp vergisine büyük zam yapılacağı belirtildi. 

Vatandaşların beline yeni vergi yükleri eklenecek. AK Parti'nin hazırladığı yerel yönetimler düzenleme taslağında yeni zamların yer alacağı öğrenildi. 

VERGİLERE DEV ZAM GELİYOR 

Hazırlanan taslakta 4 yılda bir ödenen emlak vergisi 2 yılda bir ödenmeye başlanılacak.  Vergi bedeli ise semt, muhit ve mevkie göre yeniden belirlenecek. Taslağın yasalaşması durumunda vergiler her 2 yılda bir artış gösterecek. Emlak vergisinin yanı sıra bir büyük zamda Çevre Temizlik Vergisi'ne (ÇTV) bekleniyor. Çöp vergisine yüzde 41-213 oranında zam gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda su faturalarına da olağanüstü bir zam bekleniyor. Evini sigortalatanlardan ise yüzde 10 ilave para tahsil edilecek. 

SU FATURASI EL YAKACAK ELEKTRİK-DOĞALGAZ İLE YARIŞACAK 

Bilindiği üzere çöp vergisi su faturaları üzerinden tahsil ediliyor. Çöp vergisinde yaşanacak dev zam ile su tüketiminde metreküp başına 12 kuruş ile 15 kuruş alınan ÇTV, 15 kuruş ile 47 kuruş düzeyine çıkarılacak. Taslağın yürürlüğe girmesi ile birlikte su faturaları elektrik ve doğalgaz ile yarışır duruma gelecek. 

Kaynak: Sözcü-Erdoğan SÜZER
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.