Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ünlü market batıyor mu?

Ekonomi

Samsun'da 22 şubesi bulunan Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden Makro Market iflas ediyor. Konu ile ilgili şirket yönetiminden açıklama geldi.

Bünyesinde 6 bin 500 çalışanı bulunan Samsun'da da birçok şubesi olan perakende sektörünün önemli firmalarından Makro Market konkordato istedi. Bir süredir şirketin mali sıkıntı yaşadığı çeklerin ödenemediği iddiaları ortalıkta dolanırken, Makro Market adına 27 Ekim'de, iflas erteleme başvuruları yasak olduğu için, konkordato talebinde bulunuldu.

 2016 yılı sonu cirosunun 1 milyar 700 milyon TL olduğu şirketin bankalara borcu ise 234 milyon lira. 

Konuyla ilgili olarak Makro Market A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, şu açıklamada bulundu: "Çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz sıkıntı yaşamasınlar diye böyle bir yola başvurduk. Mahkemeye iyi bir proje sunduk. Bizim ihtiyacımız, 2-3 aylık süre verilmesi. Biz inanıyoruz ki yeniden daha güçlü bir biçimde toparlayabileceğiz. Şunun kesin olarak bilinmesini isterim ki, şirketimiz batık değil. Cuma günü çeklerimiz yazılmaya başlayınca, ilgili birimlerimizle yaptığımız istişare sonrası konkordato başvurusunda bulunmaya karar verdik. Kuşkusuz çok üzgünüz. Ancak toparlayacağımız yönünde umudumuz var"

Kaynak: Hürriyet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.