Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye Suriye'den patates ithal etti

Ekonomi

Türkiye Suriye'den 4 bin ton patates ithal etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yapılan ithalat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son dönemde artan patates ve soğan fiyatlarına çözüm olarak ithalatın serbest bırakıldığı açıklanmıştı. İlk ithalat ise iç savaştaki Suriye'den yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Suriye'den yaklaşık 4 bin ton patates ithal edildiğini, böylelikle fiyatların 2 lira seviyelerine gerilediğini açıkladı.

KARARLI DURUŞUMUZ SÜRECEK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Suriye'den yapılan patates ithalatı ile ilgili olarak, " Suriye ile ticaretimiz sadece ve sadece Türk Lirası ile yapılıyor. Suriye’nin Zeytin Dalı Operasyonu bölgesinden tamamen kontrolümüz altındaki bölgelerden sınırlı olmak kaydıyla yaklaşık 4 bin ton civarında olma ihtimali var. Bunun sonucunda pazarda da yaklaşık 2 lira civarına geldiğini görüyoruz. İstediğimiz noktaya geldi. İthalata sıcak bakmıyoruz ama içeride spekülatör ve tefecinin hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorlayarak, mağdur ederek atacağı adımlara karşı kararlı bir şekilde duruşumuz olacaktır" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.