Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

TMO fındık fiyatları üreticiyi isyan ettirdi

Ekonomi

TMO fındık fiyatları üreticiyi 2018 yılında da memnun etmedi. Samsunlu fındık üreticisi fiyatların beklentilerin çok altında olmasından şikayet ederken, gözler şimdiden 2019 yılındaki fındık fiyatlarına çevrilmiş durumda.

Samsunlu fındık üreticileri TMO'nun fındık alım politikasına isyan etti. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bu yılda üreticiyi üzdü. Fındık fiyatlarını açıklamak için son Kasım ayına kadar bekleyen ve alım fiyatını 14 TL olarak açıklayan TMO, üreticinin büyük tepkisini çekti.

HER YIL AYNI POLİTİKA

Fındık üreticileri TMO'yu üreticinin yanında olmamakla suçladı. Samsunlu üreticiler, "Fındık üretiminde maliyetler her geçen yıl artıyor. TMO buna karşın fındık alım fiyatlarında artışa gitmemekte ısrarcı. Üretici olarak mağdur durumdayız" açıklamalarında bulundu.

TMO'nun 14 TL'den fındık alımı yaptığı piyasalarda, tüccar ise Türkiye genelinde 12.50 TL ile 13.50 TL arasında fındık alımı yapıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda da beklediğini bulamayan üretici ise şimdiden 2019 yılını beklemeye başladı.

FINDIK FİYATLARINDA SON DURUM

Samsun: 12.50 TL
Giresun: 13.40 TL
Trabzon: 12.50 TL
Ordu: 12.75 TL
Kocaeli: 13.50 TL
Zonguldak: 13.50 TL
Sakarya: 13.50 TL

Fiyatlar, illerdeki ticaret borsaları tarafından duyurulan verilere göre hazırlanmıştır. Fiyatlar fındık kalitesi ve alım yapan fabrikaya göre değişiklik gösterebilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.