Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

TMO'dan Açıklama; Piyasada Yeterince Ayçiçek Yağı ve Tohumu Var

Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, hem ayçiçeği yağı hem de buğday ve unda stoğunda ülkemiz geneli bir sorunun yaşanmadığını, stokların yeterli miktarda olduğunu aktardı.

Televizyon kanallarından birinde, bir programa katılan Güldal, halkımızın kafasının karşımasına gerek olmadığını söyleyerek, "Hem piyasada stoklarda ve toptancılarda hem de sanayicimizin elinde yeteri kadar ayçiçeği yağı ve tohumu var. Kimin elinde ne kadar ürünü olduğunu kayıt altında" söyledi.

Geçtiğimiz yıl da aynı şekilde bir takım spekülasyonlar yapıldığını aktaran Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak yeterli tedarikin sağlandığını uygun fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını söyledi.

Alıcının yoklukta kalacağım fikriyle paniğe sevk edildiğini fakat, ürün tedariğinde bir sorun olmadığını, Rusya'dan gemilerin yola çıktığını aktaran Güldal, halkı rahat olmasını istedi.

Bu sene iyi bir sezon yaşandığını yağışların yeterli olduğunu dile getiren Güldal, hasat dönemine de birkaç ay kaldığını buğday, un ve yemde de bir sorun yaşanmayacağının altını çizdi.

Güldal, yem konusunda da Temmuz ayından beri regülasyon olduğunu, 3.2 milyon ton yem ham maddesinin uygun fiyatlardan satıldığını aktardı.

KAYNAK: FİNANS7.COM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.