Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşeronlara yeni yıl müjdesi! Ocak ayında ödemeler yapılacak

Ekonomi

13 Aralık tarihinde 2019 yılının son tediyesini cebine koyan taşeronlara yeni yılın ilk ayında ödeme gerçekleştirilecek. 2020 taşeron tediye ilk taksit ödeme tarihi ne zaman? Taşeron ilave tediyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizin devamında... 

Bilindiği üzere yılda 4 taksit şeklinde taşeron işçilere 52 günlük ikramiye (ilave tediye) ödemesi yapılıyor. Maaşa göre değişen ödemelerin 2019 yılı için son taksitini de cebine koyan taşeronlara yeni yıl sürprizi geldi. Yapılan son dakika açıklaması ile 2020 ilave tediyesinin ilk taksiti Ocak ayının sonlarına doğru gerçekleştirilecek. 

BAZI TEDİYELER EKSİK YATTI  

Edinilen bilgilere göre MEB ve diğer kurumlar bünyesinde çalışan bazı taşeron işçilerin tediye ödemeleri eksik yattı. Eksik yatan taşeronların tediye ödemesine itiraz için çalıştıkları kuruma dilekçe vermesi gerekiyor.

VERGİ KESİNTİLERİ TEDİYEYİ SİLİP SÜPÜRÜYOR 

İlave tediye ödemelerinden, farklı başlıklar altında vergi kesintileri yapılmaktadır. İlave tediye ödemesinden yüzde 13 SGK işçi primi, yüzde 1 oranında işçi işsizlik primi, yüzde 20 gelir vergisi, binde 7,59 Damga Vergisi kesildi. En düşük tediyeden 392 TL vergi kesintisi oluyor.

2020 TEDİYE 1. TAKSİTİ OCAK AYINDA HESAPTA 

2019 yılında ise ilave tediye ödemeleri 31 Ocak, 31 Mayıs,  9 Ağustos ile 13 Aralık tarihlerinde yapıldı. 

2020 ilave tediye ödemelerinin ilk taksidi de Ocak ayının son haftasında ödenecek.

Kaynak: Kamu Bülteni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.