Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşeronlara müjde! 3 ödeme birden yapılacak

Ekonomi

4/D statüsüne kavuşmuş kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan binlerce taşerona 3 ödeme müjdesi birden geldi. Taşeron mayıs ayı ödemeleri hangileridir? Kimler yararlanabilir? Haberimizin devamında...

Taşeron işçilerin Mayıs ayında yüzü gülecek. Bu 3 ay içerisinde işçiler 3 ödeme birden ceplerine koyacak. İşte yapılacak ödemeler.

Taşeron işçilerin Mayıs ayında alacakları ilk ödeme maaşlar. Uzun zamandır gündemde olan ancak bir türlü adım atılamayan konulardan olan taşeron işçilerin maaşları ek zam alamamıştı. En Ocak ayında yüzde 4 zam alan işçilerin maaş zammı görüşmeleri de ertelendi. Salgın kapsamında 3 ay sonraya ertelenen görüşmelerin başlamasıyla bu konuda önemli bir oran bekleyen işçiler yüzde 4'lük zamlar karşısında eriyen maaşlarının artmasını bekliyorlar.  

Taşeron işçilere Mayıs ayında yapılacak ikinci bir ödeme ise bayram ikramiyesi. Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce ödenen bayram ikramiyeleri tutarı ise 75 TL. Ancak bu ödemeden yapılan kesintiler sonrası işçilere 53 TL ödeme yapılacak. 

4/D'li çalışanların en önemli alacakları ise tediye ikramiyesinin 2. taksit ödemeleri. Bu konuda yapılan açıklamada tediye ikramiyesi ödemelerinin 22 Mayıs tarihinde yapılacağı bildirildi. Ödemeler ise maaşlara göre yapılacak en düşük tediye ikramiyesi ise 948 TL olacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.