Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşeronlara Ek Zam Müjdesi!

Ekonomi

Taşeron işçilerin maaş zammına ilişkin mahkemede emsal bir karar çıktı. Buna göre taşeron işçilerin maaşlarına ek zam gelebilir.

Bir taşeron işçi yerel mahkemeye açmış olduğu davayı kazandı. Davada taşeron işçinin asgari ücrete göre maaşının daha yüksek olduğu ancak bu oranın kadroya geçişi sırasında düştüğünü belirtti. Maaşının asgari ücret oranına göre yeniden belirlenmesini isteyen taşeron işçinin bu talebi haklı bulundu.

Mahkeme heyeti kadroya geçmeden önce asgari ücretten yüzde 32 daha fazla alan kadroya geçtikten sonra bu oranın kaybolduğunu belirten işçiye, geçmişe dönük ödeme almasını da kararlaştırdı.  

Sendikalar uyardı

Bu duruma benzer bir davanın kadrolu 4/D statüsünde çalışan bir işçininde açmasının ardından bazı sendikalar bünyesine bağlı çalışanlara uyarılarda bulundular. Bu konuda detaylı bilgi alınması gerektiğini ifade eden sendika yetkilileri işçilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.  Taşeron işçilere yönelik bu şekilde bir karar alınması ile birlikte çok sayıda işçide bu konuda umut oldu.

Ocak ayında yüzde 4 zam alacak işçiler, Haziran ayında alınacak yeni zam oranlarını da merak ediyorlar. Bu zam oranları belli olmadan önce yüzdelik dilim farkı ile maaşlarında artış yaşanmasını talep eden işçilere ise mahkemelerden çıkan kararlar umut oldu.  Bunun dışında taşeron işçilerin maaş zammı konusunda da bazı rakamlar öne çıkıyor. Bu rakamlarda taşeron işçilere 2020 Ocak ayında belli olacak asgari ücret zam oranında, maaş zammı yapılabileceği ifade ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.