Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşerona kıdem tazminatı ve yıllık izin müjdesi!

Ekonomi

Taşerondan kadroya geçiş yapıp çalışmaya başlayan binlerce vatandaş kıdem tazminatı ve yıllık izinle alakalı iyi gelişmeleri bekliyordu. Belirsiz durumu ortadan kaldıran müjdeli haber verildi.

696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen binlerce vatandaş, kıdem tazminatı ve yıllık izin açıklamasını bekledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni yazıda, kadroya geçiş yapan taşeron çalışanlar hakkında önemli detaylar yer aldı. Konu ile ilgili yayımlanan yazıda da 800 bine yakın çalışan için detaylar netleşmiş oldu.

Yıllık izin için işe girdiği ilk tarih baz alınacak

Taşerondan kadroya geçen çalışanlar, yıllık izin kullanımı için kadroya alım tarihinin işe giriş tarihi olarak mı belirleneceği konusunda endişeler yaşadılar. Bu konuda yapılan açıklamada ise; çalışanların kadro aldığı tarih değil, ilk olarak işe girdiği tarih esas alınacak ve tüm hesaplamalar bu giriş tarihine göre yapılacak. Yıllık izin için de çalışanların ne zaman ve ne kadar hakları olduğu konusu da netleşmiş olacak.

Kıdem tazminatı için de açıklama geldi

Kıdem tazminatı konusunda ise konu, çalışanlar için olumlu sonuçlandı. Kıdem tazminatı işe giriş tarihi itibariyle hesaplanacak ve netleştirilmiş tutar kamu tarafından ödenecek.

Yapılan bu resmi açıklamayla özellikle kıdem tazminatı ve yıllık izin konusunda kafasında soru işareti olan çalışanlar, müjdeli gelişmeyi öğrenmiş oldu. Bundan sonraki süreçte de geçerli olacak düzenlemeler dahilinde, çalışanlar haklarını alarak herhangi bir mağduriyet yaşamayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.