Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşeron-EYT-tediye hakkında flaş açıklamalar

Ekonomi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, canlı yayında taşeron-EYT ve tediyeye ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. 

İlker Karagöz ile Çalar Saat programının konuğu olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron-EYT-tediye hakkında flaş açıklamalarda bulunarak 1 Mayıs Emekçi Bayramı'nda sokağa döküleceklerini ifade etti. 

EYT HERKES DÜZENLEME BEKLİYOR

Türkiye'de milyonlarca kişi emeklilikte yaşa takılarak emekli olamıyor. Bu konuya ilişkin 31 Mart yerel seçimi öncesinde vaat verilse de CHP ve İYİ Parti dışında TBMM'ye kanun teklifi getiren olmadı. Kanun teklifi TBMM kabul görmediği için geçemedi. Milyonlar EYT'ye yapılacak olan düzenlemeyi bekliyor.

İLAVE TEDİYELER YATIRILACAK

Tediye ödemesinin ilk ayağı 2019 yılının ilk ayında gerçekleştirilmişti. İlave tediyenin ise Ramazan ayının sonlarına doğru yatması bekleniyor. 31 Mayıs 2019 günü yatacak olan ilave tediyelerden belediye emekçileri yaralanamıyor. İşçiler tediyeden yararlanmak için 1 Mayıs günü sokağa dökülerek hak arayacaklar.

TAŞERON HAK ARAYACAK

Türkiye'de milyonlarca taşeron işçiye kadro sözü verildi ancak hala kadro alamayan taşeronlar var. 1 Mayıs günü sokakta en fazla sesini çıkaracak olan taşeron işçiler olacak gibi gözüküyor.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.