Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sigara zammına ilişkin karar yayımlandı!

Ekonomi

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada dolaşan zamlı sigara fiyatları tiryakilerde merak uyandırmıştı. 5 Ocak tarihinde zam beklenirken Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2020 Ocak-Haziran ayları arasında sigara ve alkollü içeçeceklerde vergi artışı olmayacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile Resmi Gazete 'de bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda alkol ile sigara fiyatlarına , enflasyon oranında zam uygulanmasına dair kararın Ocak ve Haziran 2020 için uygulanmayacağına yer verildi.  

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı şu şekilde:

4760 SAYILI ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNUN 12 NCİ MADDESİNİN 3 NUMARALI FIKRASI HÜKMÜNÜN 2020 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ İÇİN UYGULANMAMASINA İLİŞKİN EKLİ KARARIN YÜYÜLÜĞE KONULMASINA , MEZKUR MADDE GEREĞİNCE KARAR VERİLMİŞTİR.

6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı özel tüketim vergisi kanununun 2 nci maddesinin 3 numaralı fıkrası hükmü, aynı kanuna ekli III sayılı listenin A cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile B cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmaz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.