Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

O maaş 1027 TL oldu

Ekonomi

Söz konusu maaşı alabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Bu maaştan evde engelli hastasına bakanlar faydalanabiliyor

Hükümetin sosyal politikalar çerçevesinde vatandaşa destek vermeye devam ediyor. 

Evde bakıma muhtaç durumda olan yaşlı ve engelli hasta bakan kişilere sağladığı maddi destekte arttırıma gitti. Yılın ilk ilk yarısında ödenen 960 TL değerindeki destek memurlara verilen zamlarla beraber artışa geçti.

Maaş 1027 TL oldu

Hükümetin sağladığı sosyal destekten faydalanan kişiler, yani evde engelli hasta bakımı görevini üstlenen vatandaşlara Temmuz ayından itibaren olmak üzere ödenen ücrette artışa gitti ve maaş 1027 TL olarak belirlendi. 

Ödemeden faydalanmak için neler gerekli?

Evde yaşlı ve engelli hasta bakanların söz konusu maddi destekten yararlanabilmesi için evde bulunan bir hastanın tam teşekküllü bir hastaneden rapor alması ilk şart. Bu raporda engelli hastanın yüzde 50 ve yukarısında ‘’engelli’’ olduğuna dair bir ibare olması gerekirken ‘’ağır engellidir’’ notunun da yer alması gerekiyor. 

Hane gelirine de bakılıyor

Ayrıca bu maaştan faydalanmanın bir başka şartı ise,  hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücrette 3’te 2’sinden az olması zorunlu.

Kaynak: Takvim
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.