Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Milyonlarca kişiye müjde! Yeni haklar tanınacak

Ekonomi

TBMM sunulan yasa teklifine ek madde uyarınca, zamanında ödenmeyen borçların ocak ayı sonuna kadar ödenmesi halinde yapılandırma haklarından yararlanmaya devam edilebilecek. Geriye kalan borçlar için taksitlendirme yapılabilecek.

Mayıs ayında çıkarılan 7143 sayılı kanun gereğince borç yapılanmasına ilişkin yeni hak sunulacak. Trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi borcunu da kapsayan yeni haktan yaralanmak isteyen 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu.

Yapılandırmadan yararlanmak için vergi ve prim borcuna ilişkin ilk iki taksit ile peşin ödeneceği belirtilen borçların süresinde yatırılması, yıl içinde tahakkuk eden vergi ve prim yükümlülüklerinin ise iki aydan fazla uzatılmaması gerekiyor. Yapılandırmanın çıkmasının ardından dövizdeki dalgalanma ve hızlı yükselme, birçok mükellefi zor durumda bıraktı. Bu neticede hem cari, hem de yapılandırma taksiti ödemeleri aksadı.

OCAK AYINA KADAR DEVAM

Komisyonda kabul edilen düzenlemeden, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyenler başvuracaklar. Bu kişiler, söz konusu tutarları, yeni yasanın yürürlüğe gireceği tarihe kadar geçen süre için aylık yüzde 2 oranındaki geç ödeme zammıyla birlikte ocak ayının sonuna kadar ödeyebilecek.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.