Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Memur ve emekliler için bayram ikramiyesi

Ekonomi

Memur ve emekli memurların gözü, ay sonunda gerçekleşecek olan Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrildi.

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü, Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevrilmiş durumda. Bu ay sonunda yapılacak toplantıda memur ve emeklilere verilmesi planlanan 2 bin 62 lira bayram ikramiyesinin masaya yatırılması bekleniyor. Memur ve memur emeklileri için anlaşma sağlanması durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınan ancak karara bağlanmayan konular KPDK gündemine geliyor. Toplu sözleşme sonrası ilk KPDK toplantısı Kasım'da yapılmıştı. İkinci toplantı ise bu ay gerçekleştirilecek. Toplantıda, memurlara ve emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesi taleplerinin de ele alınması bekleniyor.

Memur- Sen, toplu sözleşme masasında ikramiye tutarının 'en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) 2 katı tutarında' olmasını istemişti. Bu rakam, toplu sözleşme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. Şimdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.