Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşte yürek burkan rakamlar

Ekonomi

Son dönemlerde yapılan zamlar vatandaşların cebini kötü etkiledi. Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinden zamlar hakkında açıklama yapıldı.

Son dönemde yapılan zamların bilançosu hiç de içler açıcı değil. Son bir yılda elektriğe yüzde 45 doğalgaza yüzde 35 zam yapıldı. Dış etmenlere dayalı yapılan politikalar ülkeye çıkmaza sürüklüyor. Asgari ücretle çalışan küçük bir ailenin gelirinin dörtte biri sadece elektrik ve doğalgaz faturalarına gidiyor. 

Konuya ilişkin Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yerli kaynaklara dayalı enerji projesine yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Tüketici Hakları Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dışa ve dolara bağımlı yanlış enerji politikalarının acı ve hazin sonucu elektrik ve doğal gaza yapılan zamlarla tüm toplumu olumsuz yönde etkilemektedir.  Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, konutlarda elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9 zam tepeden tırnağa daha önceki zamlarda da olduğu gibi tüm mal ve hizmetlere
yansıyacaktır. Bugün zamlarla birlikte, son bir yılda konutlarda elektriğe yüzde 45, doğalgaza ise yüzde 35 zam yapılmıştır.

Dışa ve dolara bağımlı eneji politikaları ülkeyi ekonomik krize sürüklüyor. Bu bağımlılık devam ettiği sürece ekonomik krizdende kurtulamayız. Bu nedenle Türkiye enejide dışa bağımlılıktan ve krizlerden kurtulabilmesi için ivedilikle yerl kaynaklarımıza dayalı enerji politikalarına dönmek zorundadır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.