Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Gece vakti dolarda büyük artış! Birileri zengin mi edildi?

Ekonomi

25 Ağustos Pazar gecesi dolar gece yarısı yarım saat içerisinde büyük artış gösterdi. Doların yarım saat içerisinde 5.77'den 6.39'a yükselmesi akıllara birilerinin fırsatçılık yaptığı şüphesini getirdi.

Dolar/TL, Asya piyasalarında gece yarım saat içerisinde 6.40 seviyesine yaklaşıp 5.80'e geriledi. Bu durum karşısında TL'nin sığ piyasadaki kayıbı yüzde 15'leri buldu. 

Ticaret savaşının tırmanmasının uluslararası piyasalarda yarattığı sert hareketler ve yuandaki değer kaybı ile dolar/TL kuru, gece yarısından sonra başlayan işlemlerde bir ara 6,2987'ye yükseldi. Şu sıralar 5,8035'ten işlem gören dolar/TL kuru, cuma gününü 5.7590'dan tamamlamıştı. Türk Lirası'nın Dolar karşısında birkaç dakika içerisinde 60 kuruş değer kaybedip yine sadece birkaç dakikada Asya piyasalarının açılışındaki seviyelerine gelmesi piyasa terminolojisinde 'Flash Crash' olarak adlandırılan fiyatlama hareketleriyle benzerlik gösteriyor. 'Flash Crash' ifadesi, bir varlığın fiyatlamasında dalgalanmanın çok kısa süre içerisinde hızla artması anlamına geliyor

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.