Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fişlerinize dikkat! Poşetler okutulmaya başlandı

Ekonomi

1 Ocak 2019 tarihinde başlayacak olan naylon poşetlerin ücretlendirmesine bazı zincir marketlerinde başlandı. Alışverişte kullanılan barkodlu poşetler kasalarda okutulmaya başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenleme kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinde plastik alışveriş poşetleri, tüm satış noktalarında ücretli hale getirilerek kasalarda okutulmaya başlanılacak. Bazı market zincirleri barkodlu poşetleri kasada okutmaya başladı.

Tüketicilere çağrıda bulunan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilere çağrıda bulunarak, "Bu poşetlerin alınmaması, bunun yerine bez çanta ya da çevre dostu file kullanılması konusunda tüketicilerimizin hassas davranmasını istiyoruz. Kasada okutularak 25 kuruştan satılan poşetlerin ücreti fiş kesilirken iade ediliyor. Bu bir alıştırma, geçiş süreci. Yılbaşından sonra sistem işlemeye başlayacak ve poşetler ücretlendirilecek. Şimdiden yapılan bu ücretlendirmenin gözden geçirilmesinde yarar var. Tüketicilerimiz 1 Ocak'a kadar ürün alırken poşet ücretinin toplam ücretten düşürüp düşürülmediği konusuna dikkat etsinler" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.