Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fındık fiyatları yükselişe geçti! Gözler TMO'da

Ekonomi

Fındık üreticisinin fiyatları takibi sürüyor. Samsun'da 25 Ekim Perşembe gününe yükselişle başlayan fındık fiyatlarının TMO'dan yapılacak açıklamalara göre şekilleneceği belirtildi. İddiaya göre TMO bu yıl fındık alımı yapmayacak. Böyle bir durum yaşanması durumunda ise fındık fiyatları tüccarlara göre şekillenmeye devam edecek.

Fındık fiyatları 25 Ekim Perşembe gününe yükselişle başladı. Samsun'da hafta başında 12.70 TL olan yüksek kalite fındık, 25 Ekim Perşembe günü 13.00 TL'yi gördü. Fındık fiyatlarının en az 15 TL olmasını isteyen üretici yaşanan küçük yükseliş sonrasında umutlandı.

TMO FINDIK ALIMI YAPACAK MI?

2018 yılının sonuna gelirken gözler Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımı yapıp yapmayacağına çevrildi. Edinilen bilgiye göre TMO bu yıl fındık alımı yapmayacak, depolardaki fındıklar ise 2019 yılı ile birlikte piyasaya sürülecek. TMO'nun böyle bir hamle yapması durumunda fındık fiyatlarının daha da düşeceği belirtildi. Merak edilen konu ise 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde hükümetin fındık üreticisinin yanında olup olmayacağı.

FINDIK FİYATLARI / 25 EKİM PERŞEMBE

Samsun: 13.00 TL
Giresun: 14.88 TL
Trabzon: 13.00
Ordu: 13.00 TL
Kocaeli: 13.94 TL
Zonguldak: 13.94 TL
Sakarya: 13.94 TL

Fiyatlar, illerdeki ticaret borsaları tarafından duyurulan verilere göre hazırlanmıştır. Fiyatlar fındık kalitesi ve alım yapan fabrikaya göre değişiklik gösterebilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.