Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fındık fiyatları üreticiyi mağdur ediyor

Ekonomi

Fındık üreticisi fındık fiyatları konusunda 2018 yılında da mağdur edilmeye devam ediyor. Tüccar ve TMO çıkmazının içerisine giren üretici, elindeki mahsulü düşük fiyatlara satmak zorunda kalıyor. İşte 6 Ekim Cumartesi günü fındık fiyatlarında son durum...

Fındık fiyatları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda üreticinin yüzünü güldürmedi. Her geçen gün artan üretim maliyetlerine rağmen fındık fiyatlarında düşüş sürüyor. Üretici, fındık tüccarından umduğunu bulamayınca Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımı ile ilgili yapacağı açıklamalara odaklanmıştı. Ancak TMO'dan da beklenen hamle gelmedi.

TMO FINDIK ALIMI YAPMAYACAK

TMO'dan bir yetkili, Samsunhaber.com'a yaptığı açıklamada TMO'nun bu yıl fındık alımı yapmayacağını açıklamıştı. TMO'nun 2019 yılı itibariyle deposundaki fındığı da piyasaya sürebileceği belirtildi. TMO'nun böyle bir hamle yapması durumunda fındık fiyatlarının daha da düşebileceği düşünülüyor.

FINDIK FİYATLARINDA SON DURUM

Samsun: 12.50 TL
Giresun: 13.49 TL
Trabzon: 13.00
Ordu: 12.00 TL
Kocaeli: 13.90 TL
Zonguldak: 13.90 TL
Sakarya: 14.90 TL

Fiyatlar, illerdeki ticaret borsaları tarafından duyurulan verilere göre hazırlanmıştır. Fiyatlar fındık kalitesi ve alım yapan fabrikaya göre değişiklik gösterebilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.