Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Fındık fiyatları TMO'nun kararı sonrasında yükselişte

Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımı yapacağını açıklamasının ardından fındık fiyatları bazı illerde yükselişe geçti. İşte Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Kocaeli, Zonguldak ve Sakarya'daki fındık fiyatlarında son durum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımı yapacağını açıklamasının ardından fındık fiyatları serbest piyasada yükselişe geçti. Ancak bu yükseliş üreticinin beklentilerinin oldukça altında kaldı. Fındık üreticisi fındık fiyatlarının en düşük 15 TL olması beklerken TMO'nun fındık alım fiyatı 14 TL olarak açıklandı. Bu açıklama sonrasında fiyatlar küçükte olsa yükselişe geçti. Ordu, Giresun, Trabzon, Kocaeli, Zonguldak ve Sakarya'da fındık fiyatları yükselişe geçerken Samsun'da ise TMO'nun açıklamaları sonrasında da fiyatlarda değişiklik yaşanmadı.

FINDIK FİYATLARINDA SON DURUM

Samsun: 13.00 TL
Giresun: 14.40 TL
Trabzon: 13.00
Ordu: 13.50 TL
Kocaeli: 13.49 TL
Zonguldak: 13.49 TL
Sakarya: 13.49 TL

Fiyatlar, illerdeki ticaret borsaları tarafından duyurulan verilere göre hazırlanmıştır. Fiyatlar fındık kalitesi ve alım yapan fabrikaya göre değişiklik gösterebilir.

TMO FINDIK FİYATLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımında uygulayacağı fiyat politikası ile ilgili olarak, "TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun fındığının kilosunu da 14,5 liradan almaya başlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.