Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

EYT yasasından kimler yararlanabilecek? İşte merak edilenler

Ekonomi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) merakla EYT yasası bekliyor. EYT yasasından kimler yararlanabilecek? 

Emeklilik primini doldurup yaşa takılan binlerce emekli, her seferinde sorunlarını dile getiriyor. EYT yasasının çıkmasını bekleyen binlerce vatandaş, gözlerini meclisi dikti. Peki EYT yasasından kimler yararlanabilir?

Haber 7'nin konuğu olan İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Resul KURT konu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İşte EYT yasası konusunda merak edilenler:

"EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibariyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanamayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibariyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak.

EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibariyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanmayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibariyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak."
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.