Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Esnaf dert küpü! "Kredilerimiz ertelensin, SSK ve vergi borçları taksitlendirilsin"

Ekonomi

Pandemi döneminde kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle bankalara koşan ve kredi kullanarak geçimini temin eden esnaf kesimi kredi ödemeleri başta olmak üzere vergi ve ssk borçlarının taksitlendirilmesini ve ödemelerin uzun vadeye yayılmasını istiyor.

1 Haziran’dan itibaren kısıtlamaların ve yasakların kalkmasıyla birlikte kepenkleri açan esnaflar çoğu zaman siftah yapmadan dükkan kapattıklarını vatandaşın harcama yapmayarak parayı yastık altına koyduklarını söylediler.

Vergi ve SSK ödemelerini bir çok esnafın yapamadığını ve esnaf kesiminin tek derdinin bu dönemde evine ekmek getirebilmek olduğunu belirten sektör temsilcileri; "Bir çok esnafımız pandemi nedeniyle kepenk kapatıp iflas bayrağını çekti. Esnafların büyük bir bölümü de direniyor. Alış-veriş sadece konut ve araç alımlarında yapıldı. Küçük esnaf ise bırakın SSK ve vergi borcu ödemeyi evine ekmek götürme derdine düştü. İşler açılır umuduyla bekliyor. Kredi ödemelerinin günü geldi kara kara düşünüyorlar. Hükûmet esnafın elinden tutmalı ve bu kesimi rahatlatacak tedbirleri acilen almalıdır. Yıl sonuna kadar daha bir çok esnafın kepenk kapatmasından endişe duyuyoruz. ‘dediler.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.