Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında asgari ücretle ilgili sinyal verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış oldığu açıklamada; "Ülkemizin tarımsal hasıladan dünyadaki 10. sıradaki yerini daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Kamu işçileri, memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızın yelpazesini genişletiyoruz." ifadelerini kullandı.

YÜZDE 25-35 ARASI ZAM BEKLENTİSİ

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 19.31 olarak açıkladı. Bu rakamın üstüne 6-7 baz puanlık refah payının da eklenmesi bekleniyor. Böylece zammın en az yüzde 25 olması bekleniyor. Ancak beklenti yüzde 30-35'e kadar yükseliyor.

YENİ YILDA NE KADAR OLACAK?

Yüzde 25'lik zamma göre, 2022 yılında brüt asgari ücretin 4.471 TL'ye net asgari ücret ise 3.532 TL'ye çıkması bekleniyor. Yüzde 30'luk zamma göre ise brüt asgari ücretin 4.650 TL'ye, net asgari ücretin ise 3.673 TL'ye çıkması bekleniyor. Yüzde 35'lik zamma göre ise net asgari ücretin 3.813 TL'ye, brüt asgari ücretin ise 4.828 TL'ye çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.