Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Emekliye ne kadar zam yapılacak?

Ekonomi

Mayıs ayı enflasyon rakamının belli olması ile birlikte 2021 Temmuz ayı emekli zammının açıklanması için Haziran ayı enflasyon rakamının belli olması gerekiyor. Emekliye yapılacak zam büyük ölçüde belli olurken Temmuz ayında çifte müjde yaşayacaklar. İşte detaylar...

ÇİFT MÜJDE

Emekliler, temmuz ayı içerisinde çifte bayram yaşamış olacak. 20-23 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nda 1100 TL ikramiye, emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Mayıs ayı için yüzde 0,98 olarak açıklanan enflasyon, yılın ilk 5 ayında yüzde 6,39 olarak kaydedildi.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamı ile birlikte emeklilere yapılacak zam belli olacak. 2021 Temmuz ayı emekli zammının yüzde 7 civarında olması bekleniyor. Emeklilere bunun dışında bin 100 TL de bayram ikramiyesi ödenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Bu oranın gerçekleşmesi durumunda en düşük emekli aylığı Bağ-Kur tarımda bin 780 Türk lirası, esnafta 2 bin 200 Türk lirası, 2000'den önce emekli olan SSK'larda da hemen hemen 2 bin 600 Türk lirasına kadar yükselebilecek.

Kaynak: Mynet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.