Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Emekliye ek gösterge zammı!

Ekonomi

Türkiye'de bulunan 13 milyon emekli 3600 ek gösterge ile yapılacak zammı araştırmaya başladı. Emekliye ek gösterge zammı ne kadar olacak? 2019 yılı emekli ek gösterge zammı ile ilgili detaylar haberimizini detayında...

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri ile bu mesleklerden emekli olanları 3600 ek gösterge düzenlemesi bekliyor. Nisan ayında çıkması ön görülen 3600 ek gösterge ile birlikte gelirlerde büyük değişiklikler yaşanması söz konusu.

2019 EMEKLİ EK GÖSTERGE ZAMMI

Yapılacak düzenleme sadece mesleğini devam ettirenleri kapsamıyor. Ek göstergedeki artış mevcut maaşları arttırmasının yanı sıra büyük etkiyi emekli ikramiyesi ve emekli maaşında gösterecek.

EMEKLİ MAAŞINA 637 LİRA ZAM! 

Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylığında 637 lira, ikramiyesinde 27 bin 13 lira artış yaşanacak.

Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569 lira, emekli ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak.

Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira artacak.

Kaynak: Sabah

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.