Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Emeklilere Büyük Müjde! Hesaplarına Para Nezaman Yatacak? O kişilere de ikramiye var!

Ekonomi

Ramazan Bayramı'na az bir gün kala emekliler gözünü 2022 ikramiyesine çevirdi. Milyonlarca emeklinin beklediği tarih ise belli oldu. Peki yeni emekliler ikramiye alabilecek mi? Başvuru şartı gerekli mi?

Önümüzdeki hafta emeklilerin 2022 yılı için ilk ikramiyeleri ödenecek. Faruk Erdem yazısında yeni emekliler için de müjdeyi verdi. 

İşte o yazı:

27-28 Nisan'da SSK'lılar 29 Nisan'da ise Bağ-Kur ve memur emeklileri ikramiyelerini hesaplarında görecek.İkramiye için bir başvuru yapmaya gerek bulunmuyor. Para maaş alınan banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. 
Ödemelerden yeni aylık bağlananlar da yararlanacak. İkramiyeden faydalanmak için 'bayramın içinde olduğu ayda gelir ve aylık almak' gerekiyor.


Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor. Bu nedenle Mayıs ayı sonuna kadar aylık bağlananlar Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Emekli aylığı bağlanmış olanlar önümüzdeki hafta herkesle birlikte parasını alırken, diğerleri aylıkları bağlanınca ikramiyeyi cebine koyacak. Mayıs'tan sonra Temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacak.

Kaynak: İnternethaber.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.