Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ekmeğe zam yolda! Yakında 6 TL'den satılacak

Ekonomi

Enerji fiyatına gelen zamlar ve buğday fiyatlarının düşmemesi ile birlikte önünmüzdeki günlerde ekmek fiyatının 6 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Konuya dair Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar açıklamada bulundu.

4 LİRALIK EKMEK 5.7 TL'YE MAL OLUYOR

Enerji zamlarının otomobilden giyime kadar birçok sektörde etiketlere zam olarak yansıması beklenirken, bir haber de temel gıdalardan olan ekmek fiyatları için geldi. Halihazırda İstanbul’da 4 liradan satışa sunulan 210 gramlık ekmeğin maliyetinin 5 lira 70 kuruşu bulduğunu söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini belirtti.

MALİYETLERDE ARTIŞ

Un krizinin aşıldığını ancak elektrik ve doğalgaza gelen zamların fiyatlara yansıtılacağını belirten Kolivar, "Geçen sene eylül ayında 200 gram ekmek 2 buçuk liraydı, kilosu ise 12 lira 50 kuruştu. Bu sene ise 200 gram ekmek 4 lira, kilosu ise 19 liraya çıktı. Toplamda ekmeğe yüzde 53 zam yapılırken, maliyetler ise başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere tüm girdiler yüzde 200-300’den fazla arttı. Geçen sene 150 liraya aldığımız maya bu sene 350 liraya çıktı. Bunların yanı sıra işçilik maliyetleri de sigorta primleri vs de yüzde 100’e yakın arttı" dedi.

Kaynak: Karar.com
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.