Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Devletten fatura desteği! PTT'den alınabilecek

Ekonomi

Devlet desteği açıklandı! PTT’ye giderek alınabilecek ödemelerle birlikte hane bütçeleri nefes alırken bu desteklerden biri de devlet tarafından elektrik faturaları için başlatılmış olan bir destek oluyor. Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar ve artan faturalarla başa çıkabilmek için devlet tarafından geliştirilen elektrik tüketim desteği kapsamında ailedeki kişi sayısına göre nakit para yardımı yapıldığı bildirildi.

Elektrik tüketim desteğinin hanelerde yaşayan kişi sayısı bazında yapılacağı duyuruldu. Destek almak isteyen vatandaşlar ise kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlemlerini başlatabiliyor. Bunun yanı sıra kronik hastalar ise bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

DESTEK TUTARLARI

Peki kişi sayısına göre yapılan ödemeler ne kadar oluyor? İşte ödeme tutarları:

1-2 kişi: 103 TL
3 kişi: 137,33 TL
4 kişi: 171,67 TL
5 kişi: 206 TL

KİRA YARDIMI DA YAPILIYOR

Diğer yandan hanelere kira yardımında da bulunuluyor. Kira yardım desteğini almak için kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor.

KİMLERE ÖDEME YAPILMAZ?

Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında bazı durumlarda göz önünde bulunduruluyor. Bu noktada başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerektiği belirtilirken sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmediği paylaşıldı.

Kaynak: kamupersoneli.net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.