Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Cumhurbaşkanı işaret etti söylemi doğrulandı

Ekonomi

Bankaların uyguladıkları kredi ve faiz politikalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı haklı çıktı. Bankalar karlılık açısından gelir kazancını yine de üst seviyelerde tuttu.

Özellikle bankaların uyguladığı EFT parası, dosya masrafı gibi işlemler en önemli gelir kalemleri arasında yer alırken faiz politikaları ve kredi şartları bankaların yüksek kar etmesinde başka bir etken olarak görülüyor. Borsa İstanbul’da işlem gören 9 mevduat bankasının karında 2016 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 32 oranında bir artış sağlandığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye’de bankaların uygulamış oldukları faiz politikalarında düzenleme yapılmasını ifade ederken vatandaşla beraber ülkenin de kalkınmasına katkıda bulunmaları gerektiğini belirtmişti.

Türkiye ekonomisinin büyüme rakamının bankaların büyüme rakamına oranla arada çok fala farkın olmasını problem olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaların karlarını ikiye katlandıklarını iletmişti. 

Ayrıca Erdoğan, bankaların kredi şartları ve faiz oranlarında makul seviyelerde bir durumun yaratılması gerektiğini söylemişti.
 

Kaynak:Takvim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.