Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bulgarlar Türkiye'yi çok ucuz buldu! Sadece pazarda 3 bin TL harcayanlar var 

Ekonomi

Bulgar vatandaşlar Edirne'ye gelerek sıkça alışveriş yapmaya başladı. Türkiye'nin çok ucuz olduğunu belirten Bulgar vatandaşlar adeta pazarları talan etti. Bulgarlar arasında sadece pazarda 3 bin TL harcayanlar olurken ucuzluktan dolayı bahşiş bırakır duruma geldiler. 

Bulgaristan parası olan levanın Türk Lirası değeri neredeyse 8 TL'ye dayandı. Aradaki farkın bir hayli yüksek olmasını derğelendiren Bulgar vatandaşlar sınırdan geçerek Edirne'ye geliyor ve sıkça alışveriş yapıyorlar. Hem giyecek hem de yiyecek ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgaristan vatandaşları, esnafın yüzünü de güldürüyor.

"GÜZEL PARA BIRAKIYORLAR"

İşlerinin çok iyi olduğunu söyleyen esnaf Salim Mızrak, Edirne esnafının alışveriş hareketliliğinden memnun olduğunu ifade etti. Mızrak, Bulgaristan vatandaşlarının her şeyi ucuza alıp gittiklerini anlattı. Bir başka esnaf Bekir Kayan da pazarın çok kalabalık olduğunu belirterek, “Bulgaristan vatandaşları iyi ki geliyorlar. Çok memnunuz, güzel para bırakıyorlar” açıklamasında bulundu.

"PAZARDA 3 BİN TL HARCADIM"

Bulgaristan vatandaşı Hüseyin Haliloğlu da pazarda alışveriş için 3 bin TL harcadığını söyledi. Bir başka Bulgaristan vatandaşı da, “Aklınıza ne gelirse her şeyi buradan alıyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı buradan karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.