Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Belediye işçileri asgari ücret zammından yararlanacak mı?

Ekonomi

2019 asgari ücret zammının belli olmasının ardından gözler belediye işçilerinin asgari ücret zammından yararlanıp yararlanamayacağına çevrildi. Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, yüzde 26’lık asgari ücret zammının ardından Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, 2019 asgari ücret zammının belli olmasının ardından Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yiğit, belediyelerde çalışan işçilerin maaşları ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Belediyelerde asgari ücret kararından etkilenecek pek kimse yok. Yaptığımız son toplu sözleşmelerden sonra sadece kafelerde ve otoparklarda çalışan belediye işçilerinin maaşları asgari ücrete denk gelecek. Bunlar da toplamda yüz kişiler. Diğer iki bin 500 kişi asgari ücretin üzerinde maaş aldıkları içini bundan etkilenemeyecek. 

DOĞRUSU BU DEĞİL!

Asgari ücretle ilgili önemli olan konu da şu; İşverenler, patronlar asgari ücret açıklandığında diyorlar ki; Biz bu asgari ücreti çalışanlara ödeyeceğiz. Oysa doğrusu bu değil. Bu belirlenen ücret en az verecekleri ücrettir. Eğer çalışanlar asgari ücretin üzerinde bir bedeli hak ediyorsa bunu ödemelidirler. 

YANLIŞ HESAPLANIYOR

Asgari ücret belirlenirken iki kişi olarak belirleniyor. Bu çok yanlıştır. Oysa bunun iki kişiye bir de çocuk ilave edilerek belirlenmesi lazım. Asgari ücret belirlenirken mutlaka çocuklar da hesaba katılmalıdır. Çocuğun da masrafları var. Çocuksuz aile neredeyse yok gibi. Bu belirlenen asgari ücret en azından tek çocuklu bir ailenin geçinmesi için yeterli olmalı. Verilen rakam beklentinin çok altında kaldı.“

ASGARİ ÜCRET 2.020 TL OLDU

Asgari ücrete yapılan yüzde 26’lık artışın ardından 2019 yılında asgari ücret net 2.020 TL olacak. Asgari ücretli çalışanlar zamlı ilk maaşlarını 2019 yılının Şubat ayında alacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.