Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Zeybekci: Sonları geliyor, farkındalar

Ekonomi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci doların başını alıp gitmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kurda yükselişe değinen Bakan Zeybekci, "Panik içindeler biliyor musunuz? Sonlarının yaklaştığını biliyorlar, manipülatörlerden bahsediyorum. Türkiye’de sonlarının geldiğini bildikleri için son denemeleri ile bunu da Türkiye’de bir rant, Türkiye’nin şöyle yeniden bir kanının emileceği bir dönem olarak değerlendirmek istediler tabi ki" diye belirtti.

Bakan Zeybekci Denizli'de Makine Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyeleri ile buluştu. Toplantıda 24 Haziran seçimlerine değinen Bakan Zeybekci, seçimi kazanılması ile gelecek yeni sistem ile koalisyonlar döneminin biteceğini vurguladı. Bakan Zeybekci, "“Artık koalisyonlar dönemi bitti. ‘Onlar veriyorsa benden 5 fazlası’ söyleme dönemi bitti. Yani popülist yaklaşımlar dönemi bitti. Ne için? Kıytırık bir koalisyonda kıytırık bir koltuk kapmak için. Kayıtsız ve şartsız yüzde 50+1 almak zorunda başa gelecek olan. Hükümet, iktidar olacak olan yüzde 50+1. Ama asıl olan özellik makul ve milli olan bir muhalefet. ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ diyebilecek hassasiyet ve duyarlılıklara sahip olabilen bir muhalefet anlayışı hakim olacak Türkiye’de. Siyaseti böyle yapmak zorunda artık Türkiye’de herkes. Gerek iktidarı gerekse muhalefeti. Değişti bildiğimiz doğrular değişti. Onun için Türkiye’nin geleceği bu anlamda son derece önemli ve hayırlı” şeklinde konuştu.

PANİK İÇİNDELER SONLARI GELİYOR

Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen kanını emmeye çalışan güçlerin olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, "“Böyle bir ortanda peki kurla ilgili niye böyle bir şey yapılabiliyor? Niye böyle bir operasyon Türkiye’de gerçekleştirilebiliyor? Bütün bunların bittiği döneme yaklaştığımız için. Artık manipülasyon yapabilecek olanların tamamının bittiği, o eskide kaldığı günlere yaklaştığımız için. Çok daha aktif ve pratik bir ekonomi yönetimi geliyor. Yaklaşık olarak 7 civarında ayrı kurum ve kuruluş ve bakanlık tarafından yönetilen bir Türk ekonomisi yerine çok daha dinamik ve hızlı hareket edebilen yeni bir Türkiye döneminde inşallah bunların olmadığını göreceğiz. Hele hele 24 Haziran ile ilgili gelişmeleri daha doğrusu sonuçları algılamaya başladığı andan itibaren önümüzdeki, yakın gelecekteki süreç içerisinde bunların hepsinin, bu hastalıklardan Türkiye’nin kurtulduğunu göreceğiz. Panik içindeler biliyor musunuz? Sonlarının yaklaştığını biliyorlar, manipülatörlerden bahsediyorum. Türkiye’de sonlarının bittiğini, sonlarının geldiğini bildikleri için yaklaştığını gördükleri için son denemeleri ile bunu da Türkiye’de bir rant, Türkiye’nin şöyle yeniden bir kanının emileceği bir dönem olarak değerlendirmek istediler tabi ki ama bunlarda geçecek inşallah. Önümüzdeki dönem Türkiye’nin bütün bu sıkıntılardan kurtulduğu sağlıklı bir döneme girdiği bir süreci başlatacağız” sözcüklerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.