Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan talimat verdi! Kamudaki araçlar değişiyor

Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tasarruf hamlesi kapsamında kamuda kullanılan araçların artık Türkiye'de üretilen araçlardan tercih edilmesi için düğmeye bastı.

Berat Albayrak'ın kamuda kullanılan araçlar üzerinde düğmeye basmasının ardından gözler kullanılacak olan araçlara çevrildi. Edinilen bilgilere göre kullanılan araçların hem sınıfı düşürülecek hem de araç sayısı azaltılacak. Tasarruf hamlesinde en önemli değişiklik ise kullanılacak olan araçların Türkiye'de üretilen araçlardan olması oldu.

2018 yılı bütçesine bakıldığı zaman belediyeler dışında kamuda toplam 110 bin 131 adet taşıt bulunuyor. Bu rakamın bazı markaların yıllık satışlarından fazla olması, yerli üretim yapan markaların satışlarında ciddi ivmelerin görüleceğini gösteriyor.

Kamuda şuanda kullanılan araçların büyük çoğunluğu seda karosere sahip otomobilleri kapsıyor. Türkiye'de üretilen sedanlara bakıldığında da, bantlardan en üst segment olarak kompakt sınıf, yani c-segment sedanların indiği görülüyor. Söz konusu modeller ise Renault Megane, Toyota Coralla, Honda Civic ve Fiat Egea.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.