Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bakan Fakıbaba'dan fındık üreticilerini sevindirecek haber

Ekonomi

Fındık üreticisini sevindirecek açıklama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Fakıbaba, TMO'nun üreticinin elindeki fındığı alacağını açıkladı.

Fındık üreticilerinin düşük fındık fiyatlarına tepkisi her geçen gün artarken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'dan beklenen açıklama geldi. Bakan Fakıbaba yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) üreticinin elindeki fındığı alacağını ve bunun için 40 milyon lira harcayacaklarını belirtti.


Tgrthaber'de yer alan habere göre, Bakan Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada, TMO'nun Giresun kalite fındığı 10.50 TL/Kg – Levant kalite fındığı 10 TL/Kg fiyattan alım yapacağını belirtti.


Konu ile ilgili konuşan Fakıbaba, "21 Ağustos 2017 tarihinde başlayan fındık alımları 28 noktada 150 kişilik uzman ekiple sıkıntısız bir şekilde devam etmektedir. Randevu talep eden her çiftçimiz randevu alabilmekte olup, şu ana kadar 20 bin üreticiye, 50 bin ton fındık için randevu verilmiştir. Randevuların gerçekleşme oranı,  % 70 civarındadır. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek amacıyla başlangıçta belirlenen alım şartlarındaki çürük oranı % 3 ten  % 4 e, çatlak oranı % 2 den % 5 e çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.