Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atilla Yeşilada'dan flaş tahmin: Yıl sonu Dolar beklentisi 5.5 TL!

Ekonomi

Doların Türk Lirası karşısında hızla değer kazandığı dönemde Ekonomist Atilla Yeşilada'nın yıl sonu Dolar beklentisi şaşırttı. Yeşilada, Doların yıl sonunda 5.5 TL olmasını beklediğini açıkladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, yıl sonu Dolar beklentisini 5.5 TL olarak açıkladı. Yeşilada, bu tahmini ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin yanlış para politikaları nedeniyle Türk Lirası Dolar karşısında değer kaybediyor. Enflasyondaki artış, hükümetin ekonomik hamleleri ile iş adamlarının beklentilerinin ters düşmesi, Merkez Bankası'nın ekonomideki gelişmeleri takip edip gerekli hamleleri yapmaması, ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıklar, Doların Türk Lirası karşısında yükselmesinin başlıca sebepleri."

"YIL SONU DOLAR BEKLENTİM 5.5 TL"

"Yaptığım hesaplamalara göre Türk Lirası'nın Dolar karşısındaki adil değeri 5 TL. Bu tahminlerde bulunduğumda enflasyon değerleri şuan ki değerin altındaydı. Yeni beklentim ise Doların yıl sonunda 5.5 TL olması yönünde."

DOLAR VE EURODA SON DURUM

Dolar ve Euro 15 Eylül Cumartesi gününe Türk Lirası karşısında sert düşüşle başladı. Şuan itibariyle Dolar 6.1624 TL, Euro ise 7.1758 TL'den işlem görüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.