Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu

Ekonomi

2018 yılında asgari ücrete yapılacak zammın ne zaman açıklanacağı belli oldu. Milyonlarca çalışanın gözü yapılacak zam açıklamasına çevrildi.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, 2018 yılı için asgari ücrete yapılacak olan zamma odaklanmış durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 22 Aralık cuma günü 3. toplantısı gerçekleştirdi. Türk-İş, TİSK ve DİSK, asgari ücret zammı ile ilgili görüşlerini paylaştı. Gözler görüşmelerin ardından kesinleşecek olan 2018 yılı asgari ücret zammına çevrildi.


KRİTİK TARİHİ 29 ARALIK CUMA

2018 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı 29 Aralık cuma günü açıklanacak. Asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş 1.893 TL, DİSK 2.300 TL'lik teklif sunmuş, TİSK ise bu rakamların oldukça yüksek olduğunu savunmuştu.


ENFLASYONUN ALTINDA ZAM YAPILMAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım asgari ücrete bu zamana kadar enflasyonun altında zam yapılmadığını, 2018 yılında da enflasyon rakamları ve ülke şartları göz önünde bulundurularak karar verileceğini açıklamıştı. Yüzde 12.98'lik enflasyon göz önüne alındığı zaman, asgari ücretin 2018 yılında mininmum 1.586 TL olması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.