Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Asgari ücret teklifleri belli oldu!

Ekonomi

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2020 asgari ücret zam miktarı teklifleri görüşüldü.

7 milyon vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı, 2020 yılının Ocak ayından itibaren maaşlara yansıyacak. Zam miktarının belli olacağı görüşmeler sonunda bir yıllık zam miktarı belli olacak.

Enflasyon altında hiçbir rakam kabul edilmeyecek

2020 asgari ücreti için gerçekleştirilen görüşmelerde işçi temsilcisi olan Türk İş talep ettiği zam miktarını 2250 bin TL artı refah payı olarak açıklayacağı söyleniyor. Bu açıklamaya ek olarak Türk İş Başkanı Ergün Atalay açıklamalarında enflasyon rakamının altında hiçbir öneriyi kabul etmeyecekleri yine söylenenler arasında.

İşveren temsilcilerinden ise işçileri üzecek bir öneri geldi. İşveren kesimi ise gerçekleşen yerine hedef enflasyonun esas alınmasını ve asgari ücrete kamunun desteğinin artırılarak devam etmesini istiyor. Yeni Ekonomi Programı'nda 2020 yılı hedef enflasyon yüzde 8,50 olarak belirtiliyor. Bu oranda bir zam öneren işveren temsilcilerinin talebi kabul edilirse asgari ücret 2200 TL civarı olacak.

"Sorunları çözüme kavuşturacağız"

3 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan ilk asgari ücret görüşmelerinde hükümet tarafından zam oranına dair önemli bir açıklama gelmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan asgari ücret açıklamasında, "İşçi ve işverenin haklarını gözeterek, sorunları çözüme kavuşturan taraf olacağız. Herkesi memnun edecek orta yolu bulacağız." dedi.

Asgari ücret görüşmelerinin öncesinde öne çıkan rakam ise 2 bin 250 TL olmuştu. Çok sayıda işçi sendikası tarafından az bulunan bu rakam işveren temsilcileri tarafından da fazla bulunuyor.

Kaynak: www.finans365.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.