Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Asgari ücret artacak

Ekonomi

Yeni yıl yaklaşırken asgari ücrete gelecek zam da merak konusu olmaya başladı... Maaşını asgari ücretle alanların gözü kulağı bu haberde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirliler, emekliler, EYT'liler, çiftçi ve memurlar için yeni düzenleme talimatı verdi. Buna göre en düşük emekli maaşı 2 bin lira olurken asgari ücretin 3.500 liraya çıkarılması bekleniyor.

Yapılan görüşmelerde birçok kesimi ilgilendiren sorunlar ele alındı. İşte kulislerden yansıyan ekonomik düzenleme hamlesi;

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN YENİ ADIM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayısını doldurup emekli olmak için yaşı bekleyenlere dönük bir çalışma yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

EMEKLİ AYLIKLARI ARTACAK

Bir başka düzenleme ise emekli aylıklarının arttırılmasıyla yapılacak. Buna göre en düşün emekli aylığı 2000 lira olacak.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM

2022 yılı bütçe görüşmeleri için binlerce asgari ücretli çalışanı ilgilendiren bu habere göre asgari ücrete yüzde 30 zam beklentisi var. Buna göre asgari ücret 3500 liraya yükselecek.

Öğretmen, sağlık çalışanları, polis başta olmak üzere belli gruplar için 3600 gösterge verilmesi konusu da yine gündemde. Önümüzdeki ay ilk kez bunun çalışmalarını yürütecek bir komisyon oluşturulacak.

Gıda başta olmak üzere tüm sektörlerde fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için de gereken yasal düzenlemeler yapılacak. Büyük marketlere kesilen cezalar gibi birçok alanda adımlar atılacak. 

Kaynak: Haberler.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.