Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

2000 yılından sonra emekli olanlar…

Ekonomi

Emeklilerin maaşlarında düzeltme sağlayacak olan intibak yeniden gündeme geliyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararı bekleniyor. Tabi bu karar 2000 sonrasında emekli olanları ilgilendiriyor.

2000 sonrasında emekli olan vatandaşlar bu kararın mahkeme tarafından ne şekilde sonuçlanacağını merakla bekliyor.Hatırlanacağı üzere konu İdare Mahkemesi ve Yargıtay’ca olumsuz yanıt almış konu Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı.

Mahkemenin kararı bekleniyor hesaplanan rakamlar 355 lira civarı

2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında intibak adı altında düzeltme sağlayacak olan düzenleme için Anayasa Mahkemesi’nin kararı bekleniyor. Kararın olumlu olması halinde maaşlarda artışların olacağı ifade ediliyor. Eğer karar, intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali şeklinde olursa emekli vatandaşlara zam yolu açılacak. Konuşulan rakamlar 355 lira civarında.

Mahkemenin vermiş olduğu karar 2000 sonrasında emekli olan vatandaşları kapsayacak. Daha önce yapılan intibak düzenlemesiyle 2000 senesinden önce emekli olan SSK’lı kişilerin maaşlarına zam yapılmıştı. Bazı vatandaşların ise mağdur olduğu ifade edilmişti. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, eşitlik istediklerini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.