Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kamuya 25 bin öğretmen alınacak

Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada bu yıl toplam 25 bin öğretmenin kamuya atamasının yapılacağını bildirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile birlikte Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi’nde Zeytinli İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’da, eğitimde başarıyı yakalamak için öğretmene gerekli önemin verilmesinin önemli olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu dönemde en büyük yatırımı öğretmenimize yaptık. 584 binin üzerinde öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Bugün gördüğümüz her 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. Şimdi dün ilana çıkıldı, 20 bin öğretmen daha alacağız ve bu alımla beraber ücretli öğretmenler arasında da bize 5 yıl ücretli öğretmenlik yapmış olmak kaydıyla bir 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmeni eğitim ailemize kavuşturuyoruz. Bu sayı, bazı ülkelerin toplam kamu görevlisi sayısından da daha fazladır.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.